| Tytuł: | Problem z bulimią |
| Autor: | Czesława 8.9.2011, 09:49 |
| Witam. Mam bardzo poważny problem z córką. Ostatnio przyłapałam ją jak zwracała zjedzony 15 min wcześniej posiłek. Nie wiem co mam robić. proszę doradźcie mi. Córka nie chce słyszeć jak mówię jej aby tego więcej nie robiła. Czy są jakieś sposoby aby przekonać córkę? | |
| Tytuł: | Problem z bulimią |
| Autor: | Mallantine 28.11.2011, 20:16 |
| ja też nie chciałam słuchać mojej mamy gdy tak do mnie mówiła , bo wstyd było mi sie przynać przed samą sobą do choroby. dziś mam wyrzuty do mamy że odrazu gdy zauważyła co sie dzieje nie zaprowadziła mnie do lekarza bo może bym miała to co nniszczy mi życie za sobą. weź córke chociaż podstępem do lekarza ! ja przez te chorobe zawaliłam dwa lata liceum , straciłam znajomych... nie pozwól własnemu dziecku niszczyć sobie życia... | |
Anoreksja i bulimia
Anoreksja i bulimia to choroby jakże bliskie sobie. Dopiero w późnych latach siedemdziesiątych bulimie opisano jako oddzielną chorobę. Wówczas myślano, że takie objawy towarzyszą anoreksji. Teraz wiadomo że te choroby znacznie się różnią od siebie. Osoby chore na anoreksję są zafascynowane sobą, przynajmniej do momentu kiedy nie zaczną umierać.
Stres
Koenzym Q10 zwany również „eliksirem młodości” po raz pierwszy został zidentyfikowany przez naukowców w 1957 roku w USA, a 1978 angielski biochemik Peter Mitchell za swe osiągnięcia i całokształt pracy nad koenzymem Q10 otrzymał nagrodę Nobla.
Narkomania
Narkomania (z gr. narke – odurzyć, mania – szaleństwo) to patologiczne zjawisko społeczne, inaczej – uzależnienie, które jest spowodowane zażywaniem leków (przeciwbólowych środków narkotycznych) lub innych środków uzależniających (np. narkotyki, leki psychotropowe, uspokajające).