| Tytuł: | chyba popadam w bulimię |
| Autor: | nika 1.9.2011, 13:45 |
| Gdy zjem kawałek czegoś dobrego, to jem więcej i więcej, nie patrzę nawet już co jem byleby jeść i jeść mam takie ataki... W tajemnicy przed rodziną idę do łazienki...wymiotuję. Potem czuję się słaba, zmęczona, boli mnie głowa, żołądek. popadam w bulimię? | |
| Tytuł: | chyba popadam w bulimię |
| Autor: | SYSIA 6.2.2012, 10:43 |
| BULIMIA TO STRASZNA CHOROBA WYNISZCZAJACA NIE TYLKO CIAŁO ALE I TEŻ DUCHA BORYKAM SIE Z NIA OD TRECH LAT JEST CORAZ GORZEJ MIMO ZE BYŁAM U PSYCHIATRY I BIORE LEKI MOJ STAN SIE POGARSZA NAJGORSZE JEST TO ZE WIEM WSZYSTKO O TEJ CHOROBIE ALE NIE MOGE JEJ LECZYC W PEŁNI BO MOJE DOTYCHCZASOWE OBOWIAZKI NIE POZWALAJA NA TO WIEM ZE TYLKO TERAPIA BY MI POMOGŁA ALE NIMOGE BRAC W NIEJ UDZIAŁU BO MAM DWIE PRACE ZEBY UTRZYMAĆ SIEBIE I MOJE TRÓJKE DZIECIACZKÓW NIESTETY MAM CORAZ MNIEJ SIŁ ZEBY Z TYM WALCZYĆ... | |
Anoreksja i bulimia
Anoreksja i bulimia to choroby jakże bliskie sobie. Dopiero w późnych latach siedemdziesiątych bulimie opisano jako oddzielną chorobę. Wówczas myślano, że takie objawy towarzyszą anoreksji. Teraz wiadomo że te choroby znacznie się różnią od siebie. Osoby chore na anoreksję są zafascynowane sobą, przynajmniej do momentu kiedy nie zaczną umierać.
Stres
Koenzym Q10 zwany również „eliksirem młodości” po raz pierwszy został zidentyfikowany przez naukowców w 1957 roku w USA, a 1978 angielski biochemik Peter Mitchell za swe osiągnięcia i całokształt pracy nad koenzymem Q10 otrzymał nagrodę Nobla.
Narkomania
Narkomania (z gr. narke – odurzyć, mania – szaleństwo) to patologiczne zjawisko społeczne, inaczej – uzależnienie, które jest spowodowane zażywaniem leków (przeciwbólowych środków narkotycznych) lub innych środków uzależniających (np. narkotyki, leki psychotropowe, uspokajające).