Bulimia

bulimia_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • Witam ...ja cierpię na bulimie już ponad 3 lata (mam prawie 15) ...początki ledwo pamiętam bo byłam w ciężkiej depresji ...zmarła jedyna osoba do której miałam zaufanie ...straciłam kontakt...(więcej)
  • Sechmet, czy Ty poszłaś na terapię, skoro trwa to już tyle lat? Przecież wiesz, że bulimia to nie taka tam sobie fanaberia......(więcej)
  • tak tylko ze z nią nie ma kontaktu jeśli chodzi o ten temat ... nie wiem co już mam z nią zrobić ......(więcej)
  • Może krople żołądkowe Ci pomogą lub lekkostrawne, bez nadmiernej ilości tłuszczu potrawy?...(więcej)
  • Oczywiście jak najbardziej, ponieważ najczęściej obok bulimmi jest depresja, radze zapisać siostrę najszybciej do psychiatry - zapisze odpowiednie leki oraz na psychoterapie. Pozdrawiam...(więcej)
  • Rodzinny lekarz nic ci nie pomoże, zgłosic się trzeba do psychoterapeuty albo psychiatry po leki hamujace napady obżarstwa. Tak masz bulimię tzn. prawidłowo to jestes chora na bulimię....(więcej)
  • BULIMIA TO STRASZNA CHOROBA WYNISZCZAJACA NIE TYLKO CIAŁO ALE I TEŻ DUCHA BORYKAM SIE Z NIA OD TRECH LAT JEST CORAZ GORZEJ MIMO ZE BYŁAM U PSYCHIATRY I BIORE LEKI MOJ STAN SIE POGARSZA NAJGORSZE JE...(więcej)
  • Mam problem ze stymulowaniem wymiotów: dziś i wczoraj wymiotowałam dwukrotnie (po zjedzeniu pól opakowania orzeszków rano i wieczorem gdy zjadłam aż 290gram rurek czekoladowych - jak mogłam- d...(więcej)
  • i jak udało Ci się znaleźć pomoc?? ...(więcej)
  • ja też nie chciałam słuchać mojej mamy gdy tak do mnie mówiła , bo wstyd było mi sie przynać przed samą sobą do choroby. dziś mam wyrzuty do mamy że odrazu gdy zauważyła co sie dzieje ni...(więcej)
  • Podejrzewam siostrę że jest chora na bulimię, kilka razy przyłapałam ją na wymiotach w łazience. Chciałam zapytać, jak leczy się takie osoby, czy jest im potrzebna pomoc głównie psychologa...(więcej)

Forum -> bulimia i depresja

Tytuł:bulimia i depresja
Autor:Piotrek
27.5.2011, 08:31
Witam! Mam taki problem, moja siostra choruje na bulimię. Aż przykro patrzeć jak sie dziewczyna męczy. Dodatkowo ma okresy depresji. Kiedyś czytałem o taj chorobie na stronie depresja-info.com.pl i coraz bardziej się martwię o moją siostrę. Czy mozliwe jest połaczenie terapii (leczenie depresji + bulimii)? Przecież ona nie może się dłużej tak męczyć. Bardzo proszę o jakieś wskazówki.

Tytuł:bulimia i depresja
Autor:Ewa
4.8.2011, 11:25
Oczywiście jak najbardziej, ponieważ najczęściej obok bulimmi jest depresja, radze zapisać siostrę najszybciej do psychiatry - zapisze odpowiednie leki oraz na psychoterapie. Pozdrawiam

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej lata: szybowiec czy kowadło?

bulimia_ciekawostki

Ciekawostki

Anoreksja i bulimia
Anoreksja i bulimia to choroby jakże bliskie sobie. Dopiero w późnych latach siedemdziesiątych bulimie opisano jako oddzielną chorobę. Wówczas myślano, że takie objawy towarzyszą anoreksji. Teraz wiadomo że te choroby znacznie się różnią od siebie. Osoby chore na anoreksję są zafascynowane sobą, przynajmniej do momentu kiedy nie zaczną umierać.

Czy wiesz, że...

Stres
Koenzym Q10 zwany również „eliksirem młodości” po raz pierwszy został zidentyfikowany przez naukowców w 1957 roku w USA, a 1978 angielski biochemik Peter Mitchell za swe osiągnięcia i całokształt pracy nad koenzymem Q10 otrzymał nagrodę Nobla.

Polecamy

Narkomania
Narkomania (z gr. narke – odurzyć, mania – szaleństwo) to patologiczne zjawisko społeczne, inaczej – uzależnienie, które jest spowodowane zażywaniem leków (przeciwbólowych środków narkotycznych) lub innych środków uzależniających (np. narkotyki, leki psychotropowe, uspokajające).

Archiwum

Metamizol jest jednym z najpowszechniej używanych środków przeciwbólowych. W Polsce znany jest od wielu lat jako preparat o nazwie Pyralgina i stosowany szeroko w leczeniu bólu, także pooperacyjnego. Chociaż metamizol jest stosowany w praktyce lekarskiej od lat dwudziestych ubiegłego wieku (wprowadzony do leczenia w 1922 r.). Metamizol jest od wielu dziesięcioleci chętnie wykorzystywany w leczeniu takich objawów stanu zapalnego, jak ból i gorączka.