| Tytuł: | Ból żołądka |
| Autor: | Justyna 25.2.2011, 10:37 |
| CHoruję na bulimię. Od jakiegoś czasu bardzo mnie boli cały żołądek. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? | |
| Autor: | XYZ 25.2.2011, 13:33 |
| Widać przegięłaś z wymiotami... po pierwsze musisz iść do lekarza zgłosić ten problem, ale na razie doraźnie bierz leki przeciwbólowe. | |
| Autor: | Bartek 28.2.2011, 08:37 |
| Choć to w Twoim przypadku jest bardzo trudne, to przystopuj z wymiotami. Możliwe, że coś Ci się porobiło z żołądkiem. Zanim weźmiesz leki przeciwbólowe, to uważnie przeczytaj ulotkę.Idź też szybko do lekarza. Zdrówka życzę | |
| Autor: | Katrina 28.2.2011, 14:30 |
| Według mnie powinnaś wziąć pyralginę. Ten środek z pewnością Ci pomoże i nic Cię nie będzie boleć, ale mimo wszystko skonsultuj się z lekarzem | |
| Autor: | Boguś 1.3.2011, 08:08 |
| Jak dla mnie, to powinnaś iść jak najszybciej do lekarza, ponieważ istnieje duże prawdopodobieństwo, że ze względu na Twoją chorobę doszło do jakiegoś uszkodzenia żołądka. Z lekami też uważaj- lepiej będzie jak się skonsultujesz wcześniej z lekarzem. | |
| Autor: | Marcinek 1.3.2011, 12:58 |
| Może krople żołądkowe Ci pomogą lub lekkostrawne, bez nadmiernej ilości tłuszczu potrawy? | |

Anoreksja i bulimia
Anoreksja i bulimia to choroby jakże bliskie sobie. Dopiero w późnych latach siedemdziesiątych bulimie opisano jako oddzielną chorobę. Wówczas myślano, że takie objawy towarzyszą anoreksji. Teraz wiadomo że te choroby znacznie się różnią od siebie. Osoby chore na anoreksję są zafascynowane sobą, przynajmniej do momentu kiedy nie zaczną umierać.
Stres
Koenzym Q10 zwany również „eliksirem młodości” po raz pierwszy został zidentyfikowany przez naukowców w 1957 roku w USA, a 1978 angielski biochemik Peter Mitchell za swe osiągnięcia i całokształt pracy nad koenzymem Q10 otrzymał nagrodę Nobla.
Narkomania
Narkomania (z gr. narke – odurzyć, mania – szaleństwo) to patologiczne zjawisko społeczne, inaczej – uzależnienie, które jest spowodowane zażywaniem leków (przeciwbólowych środków narkotycznych) lub innych środków uzależniających (np. narkotyki, leki psychotropowe, uspokajające).